Janike van Dijk is sinds november 2012 de dirigente van Sjofar. Ze woont in Amstelveen, is getrouwd met Erik en heeft twee dochters, Hanna en Lydia.

Op jonge leeftijd was al duidelijk dat Janike muzikaal was. Toen ze 4 jaar was, zong ze al spontaan tweede stemmen mee in kinderliedjes.

Op de muziekschool leerde ze blokfluit spelen en noten lezen. Tijdens haar middelbare schooltijd heeft ze 5 jaar dwarsfluitles gehad. Op haar 18de stapte ze voorgoed over op zang en heeft heel wat zanglessen gehad en zangworkshops gevolgd. Ondertussen studeerde ze psychologie en theologie, maar daarnaast ontwikkelde ze zich als zangeres en zong in bands en op verschillende gelegenheden.

In 2003 is Janike koordirigent geworden. Na een intensieve cursus voor koordirigenten aan het Utrechts Conservatorium in 2004 heeft ze als dirigent steeds meer haar draai gevonden. Momenteel is Janike dirigent van 2 koren: `Sjofar’ in Amersfoort en `BlesSing’ in Amstelveen.

De missie van Janike: De liefde van God verspreiden door muziek en zang.

Voor meer informatie ben je hartelijk welkom op Janike’ s eigen website www.singtogether.nl

Regelmatig worden we begeleid tijdens de repetities en uitvoeringen door pianist Marina de Jager. Sinds september 2017 is Marina onze vaste pianiste. Zij is geboren in Indonesiƫ, maar woont al zo lang in Nederland, dat ze zonder accent Nederlands spreekt. Ze heeft al jarenlange ervaring in het begeleiden van koren en we genieten van haar prachtige pianospel als ze ons begeleidt.