Dirigent

Janike van Dijk is sinds november 2012 de dirigente van Sjofar. Ze woont in Amstelveen, is getrouwd met Erik en heeft twee tienerdochters, Hanna en Lydia.

Op jonge leeftijd was al duidelijk dat Janike muzikaal was. Toen ze 4 jaar was, zong ze al spontaan tweede stemmen mee in kinderliedjes.

Op de muziekschool leerde ze blokfluit spelen en noten lezen. Tijdens haar middelbare schooltijd heeft ze 5 jaar dwarsfluitles gehad. Op haar 18de stapte ze voorgoed over op zang en heeft heel wat zanglessen gehad en zangworkshops gevolgd. Ondertussen studeerde ze psychologie en theologie, maar daarnaast ontwikkelde ze zich als zangeres en zong in bands en op verschillende gelegenheden. In 2003 is Janike koordirigent geworden. Na een intensieve cursus voor koordirigenten aan het Utrechts Conservatorium in 2004 heeft ze als dirigent steeds meer haar draai gevonden.

Momenteel dirigeert Janike alleen het Interkerkelijk koor Sjofar in Amersfoort. In de voorgaande jaren was ze ook een zeer gewaardeerde dirigente te van een aantal andere koren;  Het aanbiddingskoor `Sing4Joy’ dat verbonden is aan Crossroads International Church Amsterdam (www.xrds.nl), het black gospel koor `Miracles’ in Woerden (www.gospelkoor-miracles.nl) .

De missie van Janike: De liefde van God verspreiden door muziek en zang. Samen zingen geeft vreugde en nieuwe kracht en het is geweldig om samen al zingend ook een boodschap uit te dragen. ´Voor de Heer wil ik zingen zolang ik leef!´ (Psalm 104:33)

Voor meer informatie ben je hartelijk welkom op Janike' s eigen website www.singtogether.nl

Pianist

Tijdens de repetities en uitvoeringen worden we sinds september 2011 begeleid door pianist Frank Water. Frank begon als kind met orgellessen en ontdekte de piano pas later, maar hij kan zijn muzikale "ei" hier goed in kwijt.   Voordat hij bij Sjofar kwam, heeft hij diverse gospelkoren in Voorthuizen en Nijkerk begeleid. Hij is nu al een jaar of dertig organist van de Ichthuskerk in Voorthuizen.  Muziek is zijn grote passie. Naast zelf muziek maken, luistert hij graag naar diverse stijlen, waarbij de progressieve rock zijn voorkeur heeft. In het dagelijks leven werkt hij bij een stichting voor Gehandicaptenzorg.


Repetities

Iedere dinsdagavond van 20:00 tot 22:00
De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59 Amersfoort

Een keer meedoen?

Mail ons!